“Gesprekken blijven binnenskamers”: de gespleten tong van A.Robben

Kort interview met A.Robben na de verloren EK-wedstrijd tegen Portugal.

Op de vraag “hebben jullie een keer met de koppen tegen elkaar gestaan?’ antwoordt Robben vol emotie, ook al lijkt hij in controle…  Hij kijkt naar de interviewer en trekt zijn wenkbrauwen omhoog ten teken dat hij open staat voor communicatie.  We zien een kort moment de tong naar buiten komen (‘viper’-tong) en een verbeten gezicht (onderkaak: kwaadheid of agressie). De dingen die worden uitgesproken en achtergehouden, de waarheid wordt verhuld. Emoties vinden hun weg naar de oppervlakte altijd wel en zijn altijd terug te lezen op het lichaam.

Over Gérard Stokkink

Gerard Stokkink, ass.professor & lecturer body language & non verbal communication
Dit bericht werd geplaatst in publicaties. Bookmark de permalink .