Zodra we de linkerhelft van het gezicht bekijken zien we een de emotie. De linkerkant van ons gezicht toont onze ‘ik’. Het is de emotie die we niet kunnen manipuleren, controleren of veranderen. Deze emoties bouwen we tijdens de duur van ons leven op. Dit kan zijn door spanningen of stress, een echtscheiding of een ander zware tijd; het gezicht past zich er langzaam en geleidelijk op aan, en dan vooral in de grootte van het oog. In het algemeen kun je deze emoties beter herkennen bij mensen op wat oudere leeftijd dan bij kinderen die zorgeloos (..en zo hoort het) in het leven staan.
Als je dus wilt zien of je partner, vriend of vriendin moe is, kijk dan eens s’avonds naar zijn gezicht. Grote kans dat diens linkeroog kleiner is dan het rechter!
Er is nog veel meer te vertellen over de ogen, wenkbrauwen, het knipperen, het optrekken van…enz. enz. Meer weten over de kenmerken die lichaamstaal zo boeiend maakt? Kom dan naar ons open seminar ‘Alles over lichaamstaal’ , op zaterdag 11 juni. Aanmelden kunt u via onze website: allesoverlichaamstaal.com
Gerard Stokkink is synergoloog en gespecialiseerd in lichamelijke communicatie.
Tags: #lichaamstaal, #Nu.nl, #Jan Vayne, #body language,#allesoverlicaamstaal.com
Het is inderdaad zo dat bij vermoeidheid dit aan het oog te zien kan zijn .
Als jongetje van 5 jaar wanneer ik heel druk gespeeld had,werd mijn oog lui en dan zeiden ze hij kijkt scheel.
Maar dit was niet constant ,dus toen mijn moeder met me naar de oogarts ging ,zei hij tegen haar u bent zelf scheel .op een dag in de wachtkamer van het ooglijdersziekenhuis in Utrecht zat ik weer te wachten en bij te komen van de drukte van de reis van het platte land naar de grote stad,zei mijn moeder in de overvolle wachtkamer .Kijk eens mensen kijkt ons Jantje scheel of niet.
Ja zeiden ze :” hij kijkt scheel!! .. Maar die arts wil het niet geloven…Gaat u maar voor Mevrouw dan kan die arts die het niet wou geloven het nu zien.
En inderdaad was zijn conclusie : Als die vermoeid is kijkt die scheel.
LikeLike