de ‘vergeten’ kant van communicatie

Lichaamstaal is een onmiskenbaar element binnen de communicatie maar nog steeds een onbekend vakgebied binnen de communicatiewetenschappen op de UvA.

Op 22 juni as. vond in het CreaTheater (Amsterdam) een thema-avond plaats onder de titel: de ‘vergeten’kant van communicatie.

Sprekers op deze avond waren: Drs. Natalie Mieras van Nobbe Mieras, een bureau dat hoogopgeleide professionals in binnen- en buitenland helpt om hun verhaal zo overtuigend mogelijk te vertellen en: Gerard Stokkink (synergoloog) expert op het gebied van non verbale communicatie.

Bewust vs onbewuste lichaamstaal. De avond bestond uit twee delen: vóór de pauze een lezing over zelfpresentatie, hoe je waargenomen wordt en hoe jij anderen waarneemt en aan welke knoppen je kunt draaien om je uitstraling te optimaliseren waardoor je je zelfpresentatie kunt aanpassen zonder aan authenticiteit in te boeten en meer invloed en draagvlak creëert.

Na de pauze lichtte Gerard Stokkink (Expertise Centrum voor Lichaamstaal) de vele kanten van non verbale communicatie toe. De belangrijkste vorm hiervan is lichaamstaal welke het gesproken woord al of niet ondersteunt.  Aan de hand van de concepten en voorbeelden werd snel helder hoe het lichaam gedachten uit zonder dat je dit ook maar één moment door hebt…

 

Over Gérard Stokkink

Gerard Stokkink, ass.professor & lecturer body language & non verbal communication
Dit bericht werd geplaatst in publicaties. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.