Lichaamstaal

Wie in staat is lichaamstaal te lezen begrijpt veel meer van de ander dan het gesproken woord ooit kan zeggen.

Niet communiceren bestaat niet! Ook al kijken mensen elkaar zwijgzaam aan, er wordt gecommuniceerd, al is het maar de houding van het lichaam of hoofd, een gebaar of het krabben aan schouder of de buik… Het overgrote deel van lichaamstaal geschiedt niet bewust en toont wat iemand denkt zonder dat er een woord is gesproken. Lichaamstaal kan het gesproken woord ondersteunen maar ook tegenspreken. Wie in staat is lichaamstaal te begrijpen ziet al snel wat zijn gesprekspartner werkelijk bedoelt.

Op basis van onderzoek weten we dat lichaamstaal de communicatie voor een groot deel onbewust verduidelijkt. Het lichaam toont transparant wat het gesproken woord niet altijd zegt. Met name de eigenschappen van de hersenen geven belangrijke aanwijzingen hoe het lichaam zich gedraagt.

Expertise Centrum Lichaamstaal Nederland werd in ’16 opgericht. 

G3Gerard Stokkink is expert op het gebied van lichaamstaal en geeft les aan professionals, organisaties en instituten in binnen- en buitenland. Gerard was eerder als docent o.a. verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, lid van de P. Ekman-groep en werkt nauw samen met specialisten om de vakkennis, inzichten en methodieken verder te ontwikkelen voor div. doelgroepen w.o. beveiliging, justitie en het hoger onderwijs gebruik maken van relevante theorieën en methodieken.

Interessante link: http://gestetparaverbal.blogspot.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.